樂古Nakuz

標題: [特別討論] 你心目中最想玩到既Online Game [打印本頁]

作者: 小白豬    時間: 10-3-2007 15:39
標題: [特別討論] 你心目中最想玩到既Online Game
會員討論下吧

你心目中既Online Game到現時都可能未出現

咁你心目中既Online Game究竟係點樣?

PS : 任何色情都禁止

[ 本帖最後由  於 2007-3-10 15:45 編輯 ]
作者: 2號仔    時間: 10-3-2007 16:02
祕密online幾時有得玩?

炎龍好唔好玩?

有咩game可以長玩 2D,3D都得

仲有咩GAME好似祕密咁嫁
作者: 奶傑    時間: 10-3-2007 16:23
作者: 高手007    時間: 10-3-2007 17:35
像。hack系列,的入game方法、打法、pk方法,玩家交流
這就是我心目中Online Game(指
不過沒什麼可能- -
作者: [S]zxcf1w2    時間: 10-3-2007 17:54
我想play 果d 好似亂online 同龍族  pk p得爽果d 夠快
作者: 陰陽座粉絲◆嘉    時間: 10-3-2007 17:58
心目中想要既ONLINE..
可以做到全人性化
唔一定要升LV打機,好似SECOND LIFE咁樣
作者: 格式武力    時間: 10-3-2007 18:04
當然係..............
支持千人對陣,有一種戰場感
畫面勁正,環境要有黑暗同光明的分別
音樂勁正,對打場面梗要激ga音樂吧!
人物梗係有戰士=騎士,弓手=神射手,法師=黑法/白法/魔人,邪鬼,妖龍人等等啦
個樣梗要正啦
任務更要多啦
怪物模組梗要有分大中細啦,更有隱藏boss
有360度任睇境觀~

暫時諗到咁多
作者: wongjay36    時間: 10-3-2007 19:47
大約同sd高達差唔多~"~
依家ps3既高達無雙就係我最想要既game~
online化就好似打國家(公會)戰~
平時又可以一齊去打下其他既機咁~
最好係宇宙,地上平台~~
咁就完美~~
作者: §SpyShadow    時間: 10-3-2007 20:01
生活類的game,有交流,mini games果d
作者: 雲嶺天涯    時間: 10-3-2007 20:15
好似will咁玩...有把劍比你- -""....
總之就整到好似你係game入面咁...
作者: 1991kwan    時間: 10-3-2007 20:48
rf囉 畫面正,裝型(係人物結構度SET到最高) 有特色........................如果冇外掛GA話
作者: KuSo安    時間: 10-3-2007 20:50
原帖由 wongjay36 於 2007-3-10 19:47 發表
大約同sd高達差唔多~"~
依家ps3既高達無雙就係我最想要既game~
online化就好似打國家(公會)戰~
平時又可以一齊去打下其他既機咁~
最好係宇宙,地上平台~~
咁就完美~~

投sd高達一票~"~
作者: 翼風    時間: 10-3-2007 21:22
日本封測中個只魔物x人正
作者: 無思.萊因特    時間: 10-3-2007 21:36
我覺得升lv 適中....唔會悶既..  起碼有個pk場p下k解下悶咁///
魔力寶貝咁就差唔多...
唔知幾時免貴呢?
作者: 交易信心保證    時間: 10-3-2007 21:39
都係生活類個d好d,唔係只係升lv,唔係為左升lv而升,同埋唔係靠升lv就做到,咁就最好
作者: 一閃    時間: 10-3-2007 21:42
我想像就係
有寵物一定要可以騎啦同幫手打怪
d裝一定要閃,最好有埋屬性,雷,木,火,冰,光,暗等
之後d怪唔好換下色就變另一隻怪
一定要有boos打啦
boss一定要大隻d同多d野出
之後最好有組隊任務
最好有埋天下大亂有地牢
如果得,就最好就組隊打
最好有攻城戰
攻城最好可以請傭兵打
守城又可以強化下座城
咁就正
另外d招一定要多啦
最好型d啦
最好多d職業啦
例如
劍俠,弓手,魔法師,治療師,盜賊,弩手,刀客,槍兵,詛咒師,騎士,魔劍士,魔統,統戰
,召喚師等等
諗住咁多先
作者: 玲﹏瓏°兒    時間: 10-3-2007 22:02
寵物小精靈online- -"

收齊所有精靈~咁多寵仲玩死人- -"
作者: 千翼    時間: 10-3-2007 22:53
SecondLife同埋MonsterHunter兩隻

SL係一款第三人稱遊戲,最厲害的,它不是一隻打怪升級
也不是接任賺錢的遊戲,而是所謂的Web3.0介面
遊戲中,你不但能接收資訊,還能發放資訊
能在遊戲中購物,而且支援玩家只行建立新的物品及程式
也可以在遊戲中交朋友,大大加強遊戲性
遊戲也有不同國藉的人遊玩,當然,香港人不多,
但你懂簡體字和小六英文就可以了,因為有很多祖國網民玩。
遊戲已有300萬人玩了,你又怎能錯過呢?

MH,一個技巧型遊戲。
一、戰鬥要有技巧,有強的裝備也沒用,最要緊是技術(開加速只會死得更快,就算係爛橙代理都冇問題,正!)
二、遊戲中有數十種怪物,每種都有不同特性!
三、CAPCOM出品,必係佳品,信心保證!
四、遊戲有合成,交換,買賣等系統,道具超過一千種!
五、場景會因季節、時間而有所改變
六、超高質素遊戲,能和單機遊戲對比!
作者: yuechunhang    時間: 10-3-2007 23:15
由鍵盤控制角色移動,
滑鼠左鍵攻擊,右鍵防禦
無攻擊技能,
只有武器熟練度同埋體能
唔係開房玩,
而係全部玩家係一個大世界內,
分兩大勢力,
玩家必須定期服役,
否則罰款,
城外怪物都一齊行動,
令新手必須係城內結隊才可提升武器熟練度同埋體能,
盡量減少裝備既效果,
技術才是王道,
當然怪物IA都唔可以弱,
要識得戰術同埋伏
作者: wongjay36    時間: 11-3-2007 00:44
原帖由 千翼 於 2007-3-10 22:53 發表
SecondLife同埋MonsterHunter兩隻

SL係一款第三人稱遊戲,最厲害的,它不是一隻打怪升級
也不是接任賺錢的遊戲,而是所謂的Web3.0介面
遊戲中,你不但能接收資訊,還能發放資訊
能在遊戲中購物,而且支援 ...

mh相信係人都識~超其代online版既出現><
作者: 白骨    時間: 11-3-2007 01:24
當然是..升lv..搵錢.....打王....溝女
集終一身既game啦
最重要多女玩:lol
作者: 玲汰    時間: 11-3-2007 08:18
神話1啦...
勁想玩返...
無神裝...
控制方法又似cs...
玩過既人都知好好玩....
公測果陣都算幾多人玩既game....

心目中最想玩既係...
街機果隻GSD...

不過無咩可能...

如果可以幾萬人分3國咁打就正囉...

無分LV同街機一樣分大中細機...每個國可以出幾多戰力...一場打幾多分鐘...

SD G我知同我講既差唔多...但係我唔識申請ac...勁想玩...

[ 本帖最後由  於 2007-3-11 08:25 編輯 ]
作者: 33333    時間: 11-3-2007 08:36
我想玩好似幸福既game
作者: 小小戰士    時間: 11-3-2007 18:27
好似三小俠咁但係要3d既

例如sd高達咁xd
作者: 麻痺弱雞    時間: 11-3-2007 19:40
sd同ge= =”
ge呀,華義搞左成年都未出到= =”
出左一定好多人玩呀!
作者: cheungchunyu    時間: 11-3-2007 20:43
我想要暗黑之門........
作者: 邦仔    時間: 11-3-2007 23:16
好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想

炸彈人online有香港公司代理

好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想好想

玩番呢隻game

曾經十分著迷
作者: 風狗    時間: 11-3-2007 23:30
想玩moster hunter~~咁樣ge game~~~~
作者: 米勒    時間: 11-3-2007 23:39
4 D Online Game= v = (打機打到傻左=.=)

...T^T..但係..但係....實體化既GAME真係好想玩..
作者: cg3beta    時間: 12-3-2007 02:25
作者: Zeo2468    時間: 12-3-2007 11:01
如果.hack可以變做電腦online game就好啦.........
可以有唔同任務~又有wallpaper=.=
個介面又勁得~點解冇/__\
好想有.hack online呀>口<
作者: 翼..    時間: 12-3-2007 21:55
原帖由 高手007 於 2007-3-10 17:35 發表
像。hack系列,的入game方法、打法、pk方法,玩家交流
不過沒什麼可能- -

嗯..我的也差不多吧 (黃昏什麼輪的

我最想玩的是、沒有等級限制的、沒有能力限制的(大約是只有體力限制那些吧...)、一切自由的、沒有紅名限制的、....玩遊戲,最重要、自由!
作者: GRF    時間: 12-3-2007 22:47
我就想好似拳王咁,要3d既,周圍學技,配合各種招式玩連技,

仲可以同其他玩家打大佬,連死個大佬:lol :lol

講求極高合作性的遊戲
作者: 小天健    時間: 12-3-2007 22:52
原帖由 GRF 於 2007-3-12 22:47 發表
我就想好似拳王咁,要3d既,周圍學技,配合各種招式玩連技,

仲可以同其他玩家打大佬,連死個大佬:lol :lol

講求極高合作性的遊戲

絕對同意!!
玩online game 最好玩的是可以同人地合作~~~
同一班人一齊打怪解任務
會有一種好開心 好興奮既感覺
作者: 威    時間: 12-3-2007 22:55
我好想玩石器既即時戰鬥..
石器既寵物十分吸引人.........
我好鍾意佢個遊戲背景丫......
作者: kei2    時間: 12-3-2007 23:19
考戰略
考智慧
考合作
考技術
有一種戰場既感覺
lv唔駛升得太快 但點一定要夠加 起碼3點以上
最好 好似戰國時代咁[日本]
我就岩晒啦 三國都唔差嫁,,,,but就單調左d
作者: setoeric12    時間: 13-3-2007 12:35
其實都有好多種嫁

最好首先就係
要團隊先玩到既ONLINE GAME
成日一個人玩好悶,次次自己一個解任都唔吸引到我
之後唔洗用MOUSE,或者有個程式可以知道我想點樣行

因為視覺同其他搞到我好亂
如果可以重有埋個眼鏡果D野
淨係用個腦去念去玩呢隻GAME

之後呢隻GAME緊係一路行一路打啦
咁樣先可以充分發揮用腦控制隻GAME既功能

畫面一定要好靚而且可愛
但係最好唔好關於一D中國古代既野

我多數都無心機玩

之後要無外掛-=-基本上帶得眼鏡果個功能已經唔可能有咩外掛

可以起到野,而且環境會除著人為既破壞而改變∼∼∼
好似D樹少左牙咁樣
或者第時付近無哂樹就可以出一D新既怪獸(但係都係果個區既LV)

同埋會定期出某一個LV既怪,唔係淨係出高LV怪

要有好多人玩而且女仔都要岩玩

要有煮野系統,製工具,但係採習就用其他小遊戲黎代替
而小遊戲既數目可以同採習D人同時玩
(開個小遊戲場等人都可以有資源,小)
而且可以自己一個玩

愈高分就可以換到愈多資源

而且每一個人都可以有一塊地咁樣
就可以升自己城入面既野
加有一D特別野賣
每100塊地先有一塊地係相同GA

而且可以買其他人D野黎自己度賣
但係就要收20%TAX
定期會有D怪係你度出現
破懷你個城
可以請保標果D野保護

如果唔想玩城可以唔玩
就加入人地個城度保護
但係愈多人係個城就愈多怪
而且愈黎愈高LV

跟住D裝就90%都唔可以買
就要靠買玩家整果D裝

--大慨就係咁
作者: [H]死靈    時間: 13-3-2007 13:49
理想既game....當然一定要冇外掛= =""
組隊,族戰,公會戰or國戰都得
(e.g好似魔獸,RF<--遲d仲有星戰!!)
畫面一定要3d啦~唔係睇落都唔舒服
大至上係咁
作者: 031026    時間: 13-3-2007 19:06
sd高達同魔力2囉!!...
作者: 龍魂氏    時間: 13-3-2007 23:45
題目:我理想的遊戲
內容:

理想, 不同於夢想, 夢想的遊戲只有發白日夢個時先玩到。
它是虛幻的, 不存在這個世上, "什"至是下一秒。
理想的遊戲 剛剛相反, 只要肯去努力實踐執行, 人在有生之年必能看到....................

你問我;「你理想的遊戲是怎麼樣? 告訴我。」
我都答: 「已經出現了。雖然它不在, 但是它確實出現在我面前。」
你再追問我「它」是怎麼樣, 我都不會說給你聽。

因為, 「它」----  確實在我心中留下不可磨滅的蹤跡 。
作者: 11o    時間: 14-3-2007 22:53
心目中ge game就係
1.3d
2.多技(要令)
3.冇外卦
4.人物勁多種唔同ge
5.個個sever都係有唔同ge玩法.列如:sever1 就同亂咁玩,sever2就好似sd高達咁玩,sever3就同 aoc咁玩,sever5就巨商咁玩sever6就好似幸福咁玩,sever7就......
6.可以勁爆水升
7.升技係,d點到幾多或lv到幾多先升到招技個lv
8.之好盲係有寵物
9.d寵物一定要係由蛋開始,ja係好似寵物王咁
10.畫面要超令
11.之好就係唔洗錢,因為一隻咁ge game 正係升級個電腦都升到冇錢
作者: [H]dicky2004    時間: 16-3-2007 11:44
我想玩返幾年前ge寵物星球而已.......
作者: 廢物。﹏。    時間: 16-3-2007 17:55
一個
技術game,,
升lv game我冇咁多ge耐性~”~
作者: wome3008    時間: 16-3-2007 18:47
我要好像.hack咁
可以好似真實咁就正o
作者: kakababy    時間: 17-3-2007 07:24
我就想玩一d 3d game 係要q果隻...
但又唔係入戰x畫面果d~~好似希望咁..(d人物~圖~又有連續攻)
或者好似天外咁...!!..又可以係休閒game..好似勁舞..果d!!
作者: windEX    時間: 17-3-2007 08:41
最想玩免費既魔獸- -"...
作者: cheungchunyu    時間: 17-3-2007 09:55
一個玩極都唔悶既game
作者: 小小熊    時間: 17-3-2007 10:03
我想玩既online可能好少人想
要2d...(比起3d,我鐘意玩2d多d)
有寵物,召獸
多輔助技,輔助道具
即時
有盟戰
有盟主技
有boss打
組左團隊升lv唔會少經(有d game組團升lv 少經冇人組,各有各打,好悶)
pk講技術唔係講求lv勁,裝勁,技勁
作者: rx78gp01    時間: 17-3-2007 18:15
我都係話好似hack系列最好(有玩過ps2 games或者睇過漫畫同小說會知道)
佢要戴頭戴式顯出、可以用說話同人對話(積係唔洗打字)
可以同人pk、打寶相。
作者: wintommy    時間: 18-3-2007 13:47
期望仙劍奇俠傳online出,因為近期唔係太多online game好玩
作者: tcdaoo    時間: 19-3-2007 14:14
緊係要d策略遊戲 唔駛升lv同人鬥智慧:lol
作者: kogptn    時間: 20-3-2007 02:00
早已出現,
不會遺忘!
寵物王
作者: sam257    時間: 20-3-2007 04:44
日版Nostale
作者: 細乂聰    時間: 20-3-2007 08:08
原帖由 高手007 於 2007-3-10 17:35 發表
不過沒什麼可能- -

我都係咁諗
一定勁正!!
作者: boad123    時間: 23-3-2007 21:19
我想實體化既game,一野衝入去個世界
周圍打怪.仲係真人樣..比怪打唔痛.一死就返現實
作者: 極樂樂    時間: 24-3-2007 18:37
運動型ONLINE, 不會有買點數(道具)就破壞遊戲平衡的情況
作者: kit1319    時間: 24-3-2007 18:43
緊係sd高達online喇
都唔知幾時出hk/台
好想快d玩
作者: meme2    時間: 25-3-2007 12:30
問我最想玩咩game?
當然想玩BS la,可惜…
公測都要等成1年咁~囧

如果想有咩新game既話
我好想玩希望個d呀~
不過又要收錢-.-
臭橙@_@"

[ 本帖最後由  於 2007-3-25 04:34 編輯 ]
作者: 血刃.    時間: 25-3-2007 12:52
一隻pk 忍者GAME 要學d忍術 個個人有自己既忍術 pk用忍術要好有技術既 有任務help人同殺人牙果d
(冇咩可以)
作者: 令仔一個    時間: 25-3-2007 13:12
我想想有一隻好似神2咁既game...+埋有寵物系統...咁我耳經滿足
作者: SiU軒軒〞    時間: 26-3-2007 00:15
台版Nostale同希望囉,我覺得唔錯嫁,不過希望要$同難升咋= =
作者: 奶傑    時間: 26-3-2007 21:31
作者: ab323232    時間: 27-3-2007 02:52
如果可以的話 我希望可以好似 希望咁啦 又想好似高達咁波

最重要就緊係唔洗錢啦= =
作者: 樂高LEgo    時間: 27-3-2007 17:07
我love玩圍毆game~同埋冇外掛ge game
作者: 『藥』志山莊    時間: 27-3-2007 21:36
作者: 我愛你Man    時間: 28-3-2007 16:58
我最想玩mh online@@"
作者: jensen517    時間: 29-3-2007 17:58
我想....rf加童話~~
又要多job la...
人性化一d
作者: [H]S~W~O~R~D    時間: 29-3-2007 19:16
我前排上網 睇左篇小說,,
佢內容係online game咁
不過我諗冇可能整到好似佢咁講嫁啦."
或者n年後ok啦 o o"
作者: 龍    時間: 29-3-2007 19:45
我想玩好似真實賽車一樣的賽車ONLINE GAME
要入維修站...好易撞車...要小心駕駛...一定好正
作者: 地獄超仔jacklui    時間: 29-3-2007 23:02
自由

多種升LV方法,有D生活技能,又可以打怪,PK

當然,如果打怪,我覺得最緊要,要係有得一齊升

一齊掃怪,好開心果隻~好似龍駒果種都OK,不過冇乜其他野玩,悶左D

同埋D技唔係禁鐘意

PK當然唔可以周街P,禁樣好易變成弱肉強食,隻GAME後期冇FD帶就冇乜人會玩-_-

可以整下屋企,總之可以有自己既屋企,生活上既野...

不過我剩係諗,都覺得冇乜可能,因為隻GAME會好大容量

同埋D需求應該幾高下,依幾年應該仲係發緊夢/口\
作者: ycw100    時間: 4-4-2007 08:55
如果有錢我想自己構思,比錢人整
但如果有既game
我覺得岩我故事內容,例如d動漫等等
作者: plkjhiuyt    時間: 4-4-2007 19:53
魔獸果d game正呀,,,,出左咁奈都咁多人玩
作者: 狗紋龍    時間: 5-4-2007 15:59
三國志Online同一騎當千Online
2隻都係3d既三國game~!^^
作者: 永遠的承諾    時間: 8-4-2007 11:03
我心目中既game係要 3D 最好就係有三國背景,有得飛天,
作者: 吹簫王子    時間: 8-4-2007 11:31
亂ONLINE個D好正=3=同埋沒有外掛的遊戲=3="
作者: lichufai    時間: 8-4-2007 17:32
ELSWORD(HK)
作者: q板豐仔    時間: 8-4-2007 18:06
可以有感覺 比人打會疼個d咁
作者: ~星雲~    時間: 8-4-2007 19:01
我想玩一d有level系統的...但主要用技巧玩....仲要打架....打怪~~
e.g. 跑,彩虹....
最梗要唔好成日打打殺殺.....傾計氣氛好d既 game!!
作者: hinhin2006    時間: 8-4-2007 19:36
有巨商嘅多元化
有墨香嘅職業
有CS嘅刺激
有墨香嘅怪物
有勁舞嘅音效
有天外嘅英雄
差唔多啦..
作者: ☆武★    時間: 8-4-2007 23:32
hack系列的打法、pk方法,玩家交流同操控方法,最好免費(收費都唔好咁貴)同普通電腦都可以玩到
如果有一定系全球最多人玩的online game
另外魔獸就真系好想玩(可惜要收費又貴)
作者: killer1221    時間: 8-4-2007 23:39
好似龍駒果d game~好好玩~
作者: 616089260    時間: 9-4-2007 22:54
想玩下魔獸 如果魔獸吾洗錢可能我會玩ge
作者: 11011010    時間: 10-4-2007 09:23
>o<最想玩 係 神之領域
岩晒你地
冇外掛
升lv
pk
團戰
溝女
寵物
打王    齊齊組隊升級  一個人都得

樣樣有
作者: ~kwokho~    時間: 10-4-2007 11:45
我想玩有寵物既
可以騎寵,多d角色既,唔好咁普通就最好

我e+最想玩既game係完美世界
正!!!
作者: 11011010    時間: 10-4-2007 15:43
神之領域同寵物王
e兩2隻 最好玩
作者: 傑KIt9388    時間: 10-4-2007 23:17
作者: 樂馳    時間: 18-4-2007 20:08
我想玩KUSO ONLINE-.-

希望有人研發呢種GAME啦` XD
作者: ZoRo    時間: 19-4-2007 00:48
最想就係出返隻龍族...隻game真係勁正
作者: QSCEFBTHMILP    時間: 19-4-2007 16:37
整到好似真人咁
d畫面令d
作者: sahei123    時間: 19-4-2007 21:15
天翼. ........最好有 hkser
作者: MiniBee    時間: 20-4-2007 17:18
好似龍族咁玩法..2d又好玩
咁樣打法..好過依家個d 3dgame咁
打黎打去都係升lv...
做黎做去都係個d任務
如果好似龍族咁個d game我一定玩
作者: 殺之王    時間: 20-4-2007 17:28
作者: 135462798    時間: 20-4-2007 21:28
有國戰好似三國群英傳甘既game
作者: Vv寒冰雪vV    時間: 21-4-2007 13:37
我認為online game 一定要有e幾點
要冇外掛
多job
任務要組隊做先做到
禁私服
要似rf同信長咁有合戰,晶片戰同族戰
當然唔小亂既zp(強制pk)
即時制戰鬥(唔入戰鬥面果d)
定期封左d冇on既ac同rmb(玩信長既都知係咩)
作者: ~無能之神~    時間: 21-4-2007 21:16
好似神話2咁樣控制~神話2咁樣既畫質

比人一種強烈既戰爭感!!(例子:戰鎚online<----實際上唔知只係個官網比到我e種感覺)

在公會方面~唔可以自己國家同自己國家既公會打!

個個公會都有一個城!可以依照自己意願除時走去攻打人地個城!(必須是敵方國家)所以唔洗有d咩公會戰時間

主線任要做得好!!

如果做唔到以上既.....就以萌唔萌同cg做得好唔好做大前題!!(有好cg既例子:瑪奇)

以下既可有可無

接一個新主線時有動畫!(例子:天翼)

原帖由 Vv寒冰雪vV 於 2007-4-21 05:37 發表
我認為online game 一定要有e幾點
要冇外掛
多job
任務要組隊做先做到
禁私服
要似rf同信長咁有合戰,晶片戰同族戰
當然唔小亂既zp(強制pk)
即時制戰鬥(唔入戰鬥面果d)
定期封左d冇on既ac同rmb(玩信長既 ...

同埋我想問下....點解人地唔on就要封左人地= =?

話唔定人地有一排冇時間玩之後想玩返呢?

做咩想封人地ac呢?

作者: 卍凍卍    時間: 22-4-2007 19:06
GE........等緊佢出台板.....(玩game升得高lv為咩姐都係想斬人斬得high d 姐..所以pk係好重要的..)
作者: ≧TErRY君≦    時間: 22-4-2007 21:24
ro2巨商2
依2隻都好想好想玩
作者: 七夕緣    時間: 23-4-2007 12:57
龍族重開la= =.............
作者: 熱狗王    時間: 23-4-2007 23:36
我想玩撒旦online呀
作者: fssunday    時間: 25-4-2007 09:29
日本果隻 CEO online~
超正>_<~~~制服又多喔>_<~人物又可愛>_<~~~~~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://thmlarticle81www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2