打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] Online Games已飽和?!

ro私服有1900 你比果網我 口講無'朋'
回復

相信online games好快(幾年內)會被淘汰
LE句我好唔同意,
我認為D遊戲商應該有晒計劃,
人地禁專業都一樣不停去發展, 整新GAMES,
如果真係會好快無人玩, 點解佢地仲要不停禁推出呢?
唔通嫌$腥囧??????

LE個市場講[供應需求]GE...
ONLINE GAMES俾到好多鍾意打機GE人即時GE交流,
而且LE種GAME都仲有好多好處,
例如係會不停更新啦, 唔會打爆機啦,
等等等等...
只要市場上仲有人想玩ONLINE GAME,
基本上佢地都唔會消失=]"

除非有D咩野唔使好貴, 又真係可以完全取代+超越ONLINE GAMES啦,
不過相信都好難,
而且仲有好多考慮因素0V0"
個人覺得你起度無理據危言聳聽唔係好負責任=3="

回復

...大家其實有沒諗過..4d?
試諗下..4d---電影, 展覽會..都開始多了4d既元素...咁既話..一定會好快帶入電腦世界..
又好似以'非凡西'所講[當時係我地既年代.online gmae岩岩出,又新奇,又刺激.所以多人玩]
我諗到時4d既單機 game出...4d online出都會好似以上咁,會有好多人玩..因為新奇,刺激
就算好似樓主你咁講,...過多一/兩年..d人.真係玩厭了online...咁過多5~6年..4d產品比e+更普及既時候...都會有4d 既online!!!(就好似當年既電視機, 電腦等等!慢慢等下..4d市場大眾化...就可以了!)
回復

原帖由 danny155 於 15-4-2008 18:11 發表
...大家其實有沒諗過..4d?
試諗下..4d---電影, 展覽會..都開始多了4d既元素...咁既話..一定會好快帶入電腦世界..
又好似以'非凡西'所講[當時係我地既年代.online gmae岩岩出,又新奇,又刺激.所以多人玩]
我諗到時4 ...

睇黎呢位師兄讀Econ既啵
我依家都冇咩玩online game
得返巨商一隻-.-
閒時玩下war3(不知算不算是online game-.-)
回復

原帖由 笨光 於 16-4-2008 06:53 發表

睇黎呢位師兄讀Econ既啵
我依家都冇咩玩online game
得返巨商一隻-.-
閒時玩下war3(不知算不算是online game-.-)

不不,我不是讀econ...我只是讀普通vtc
只係因為4d明顥開始有廣泛...才提一提
回復

RO點會冇2千人以上=v=
以前既人打機為左娛樂
宜家既人打機為左溝女
如果唔出多d game既話
咁d人係點溝女...唔通就咁出街大哎咩=v=
回復

淘汰係需要有野取代....
咁咩野取代online game?
單機/家用遊戲??
回復

超= =
1900算得係咩
之前最大ro私服論壇(168)半自力果到,頂置有個四千幾人 = =
樓主咁多位人兄話1900人唔可信,真係未見過世面。
回復

E+已經唔興大型的MMO遊戲
大家都走去玩d人數少的遊戲
好似開房玩...server本身限制人數上限要少的game
交流好d 會好玩d
所以E+ War3 AOE等 RTS特別多人玩
遊戲商開始改變online game的遊戲模式了
最近有MMORTS出現
唔知會發展成點呢?
回復

原帖由 英明神武 於 13-4-2008 14:00 發表
我告訴你,一定不過10萬~