打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 生化危機之二度爆發 [原創]

可能樓主係post最近果d相上網,比人捉左去做生化測試........
回復 支持 反對

今次樓主文章比上次進步了不少
回復 支持 反對

原帖由 fatdog999 於 10-2-2008 19:53 發表
可能樓主係post最近果d相上網,比人捉左去做生化測試........

唔通樓主就奇拿??
回復 支持 反對

搵反個post lo= =
頂反上去
一齊等佢
回復 支持 反對

係lo...點解樓主咁耐都唔更新?
回復 支持 反對

好好睇....
樓主作多D比我地睇^^
回復 支持 反對

樓主玩失蹤,咁就等我惡搞一下第六回啦~~~不喜勿插………[[bao_46]] (續寫故事)

生化危機之二度爆發

第六話(惡搞版)

該名樣子老練的BRAVO SIX小隊成員再問:「根據情報顯示,你已經發現了今次危機擴散的源頭了。可否告訴我們?」Y小姐說:「今次危機的源頭應該是一名渠務處職員下水管工作時遭不明生物咬中頸部,感染了一種名為HKS病毒導致身體器官衰竭及腐爛,以及血紅細胞產生病變,含氧量降低令他們急需補充正常鮮血而具高度侵略性,目前仍未找出解藥。」該成員又問:「妳是如何知道的?」她說:「很簡單,俘虜一個喪屍去瑪麗醫院化驗便可。」國繁大吃一驚「難道她是醫生?但醫生會有這樣的身手?!」他從直昇機的窗往下望,只見港島區遍地鮮紅,隱約見到有車在亡命飛馳,喪屍四出尋找食物……突然維港湧出大量氣泡。

「香港政府決定了將所有連接香港島的隧道炸斷,並封鎖及宣佈香港島為疫埠了!。」直昇機機司說。「咔嚓!咔嚓!」直昇機機尾發出一些怪聲,眾人回頁頭一看,只見一隻喪屍死命咬住機尾定風不放。

在大家能作出回應之前,喪屍成功拆下機尾縲旋槳,代價就是被失速的縲旋槳切成肉碎;而直昇機亦開始失控自轉,急速下墬,直墜落下面維多利亞港……

~完結~
唔再作lu,篇文又唔係我的,俾你們頂下癮用的。
p.s.我是讀文科的,冇醫學底子,內容有違邏輯的請多多指教~~~[[bao_50]]
回復 支持 反對

回復 107# 的帖子

你呢個惡攪板真係影響晒樓主個故仔既趣味= =
回復 支持 反對

唔錯啦- -
不如你作左佢算
回復 支持 反對

又1個禮拜啦,仲未出既- -???......我等左好耐........
回復 支持 反對