樂古Nakuz

標題: 二十大不可思意事件 (第15位已更新) [打印本頁]

作者: yiiyk    時間: 19-11-2008 18:49
標題: 二十大不可思意事件 (第15位已更新)
  我就讀xx中學(ps: 唔想講有損校譽)有二十大不可思意事件

第二十位事件(即係最唔恐怖=_=")石像之劍 :

我地學校石像鑄造於1870年 "惡魔的左手 審判的右手" 這是石像下的大哩石刻的字.... 我以前中一的時候不知那石像的資料 稱它為"死佬" 其實這

坐石像沒有什麼特別 只是有點...怪異..眼神有點冰冷..除此之外..我覺得當我背著它的時候對著我笑...

直到暑假開始的時候  夜晚的學校變得寧靜...校工果日返去做埋手尾佢...點知佢走上了二樓..聽到從我們的班房傳出陣陣悲哀的歌聲...校工打開

門...啊!什麼都沒有呀...不過d歌聲好似唔係係斑房傳出...........

地下的石像....................................微笑了! 校工三日後因心臟病死了(怪異的是他沒有心臟病記錄)

在校工死的那天 石像手中的劍掉下來了.....石像下的大哩石刻的字變了"已審判一人 下一個是誰呢" ......現在因那已比校長用特別方法封了..所以

現在沒了@v@"""

真野黎~~~........"""""||"""""

唔好當假=.="   

回一回 ...不是迫的= =" 我只想統計一下想看的人數而已...多人回的話 我會說 第19 位的給你們聽

作者: 風之巒﹏思    時間: 19-11-2008 19:19
sup你
唔恐怖,我想睇第1位@@
頭香@@

作者: yiiyk    時間: 19-11-2008 19:48
嗯 多謝^^" 你支持 我給19 位的你..因為太快說一位 的話就不好看= ="
作者: yiiyk    時間: 19-11-2008 20:03
  第十九位(黑板回音)

我地學校黑板是實心木製成的...不過好奇怪它偏有回音.但它回音不是我們說的東西...而是.....

此事發生於1998年....我校創立以來"從未發生怪事"的樂章比新的黑板打破了... 那黑板...發出妖異的光芒..但對於不迷信的我而言..是漂亮...

有一天..我和小馬留校當值日生..我們把學校的地方清潔 很晚才做完...就這樣...小馬跟我說"我們還沒有擦黑板呢..."我說"對啊"我們跑上了

二樓...發現.....地下...搞什麼..垃圾...還原了(=_=")我們又從頭清理...之後擦黑板...拍的一聲 大叫 啊!!!!!!! 我說"發生什麼事...?" 小馬失去理性

說"黑板...!未來....!...死....!"就是這樣~~~  其實還有下文的^^"

黑板 傳出"呠!!!!!we.........砰" 就是小馬的未來~!
作者: KuEn權    時間: 19-11-2008 21:54
有無上報紙..有無咁恐怖><
作者: yiiyk    時間: 19-11-2008 22:41
報紙有啊@v@
不過只說了死因不明而已
沒說學校名...
作者: 最愛*羅    時間: 20-11-2008 02:47
這些鬼故事都是學校的傳言吧?
第19個比較難以置信呢@@
作者: 月祭_+    時間: 20-11-2008 11:48
第19個點解未係報紙睇過o既
話說1998年果時我都唔睇報紙o既...(轟飛
作者: yiiyk    時間: 20-11-2008 18:11
第18位(魚缸)

我地學校有個大魚缸..叫做"靈下峽" 名既由來呢...(想聽嗎???想就看下去)

名來自鑄造者"李海靈""在神秘地方""狐下峽"所鑄造....
那魚缸是風水之物
不過對於我來說是一個美麗的水世界
但是發生左一件事令我以後唔敢玩佢
如下:
1994年6月4日的晚上
有一班同學
回校玩"鬼屋"(夜晚的學校好寧靜)
其中一位女生好有勇氣說自己上去"
其他的都係到震"
佢走到去4樓
校長室門口
那魚缸就在旁邊
那女生好自然講左
"晚安"那魚缸竟
噴出白泡
隱約寫著"GOOD NIGHT TOO"
那女生當場晕了
現在她是我的班主任

那魚缸 是依附靈魂的!"
作者: SunChicken    時間: 20-11-2008 20:38
呢d全部都係你係自己間學校聽番黎既傳聞??
如果係..你間學校都幾猛
作者: yiiyk    時間: 20-11-2008 22:35
嗯....學校於1973年落成  1975年正式創校..

中間的2年干什麼呢....

現在沒有答案-    -"
作者: 最愛*羅    時間: 21-11-2008 02:40
點解會係英文咁搞笑=0=
作者: 月祭_+    時間: 21-11-2008 07:03
原帖由 最愛*羅 於 21-11-2008 02:40 發表
點解會係英文咁搞笑=0=

可能果隻係外國靈呢xd
樓主間學校好正呀 我都想見識下
作者: yiiyk    時間: 21-11-2008 18:31
我果間係十大古靈精怪學校之一   -    -"

我幫佢起 -    -""

其實重有好多 -        -"

不過唔係二十大事件入面
作者: yiiyk    時間: 21-11-2008 23:16
第17位 (宿舍女洗手間的血鏡 本人親身經歷 無花無假)

我係學校以前係宿舍生(e家無左因為要隱瞞呢件事)...聽個名就知咩黎架啦....

2002年3月16日..學校放大假..不過有一大批人留校 - 宿舍生  咁果日呢基本上好和平..點知有一件事發生...

我d fd 一齊去洗手間

女仔慣左照鏡=_=" 我見到有隻貓倒吊 笑著...我一轉身..什麼都沒呀.... 難道眼花?? 我朋友問我"咩事" ..我沉默跑出去了....

因為果一次之後..我就不敢用6樓洗手間了....

有一次真係急了...就不記得那恐懼...我出來的時候(那時正好深夜)..打開水龍頭...水暖的....."血...."

我望著鏡子....鏡子變紅了...我後面有著無數的"什麼"笑著....."
作者: 謎番薯xD    時間: 22-11-2008 09:23
真係..好猛喎..

唔想爆校名可唔可以爆係邊1區.0.
作者: 17792365    時間: 22-11-2008 11:18
我都想知
如果知道之後 我都想去睇下
作者: 月祭_+    時間: 22-11-2008 11:49
樓主果刻係咪即係尖叫逃走?!(奸笑
作者: yiiyk    時間: 22-11-2008 12:48
有呀.. =_=""|(以後唔敢去次廁)

不能說=_=""| 對不起"
作者: wai1994hk    時間: 22-11-2008 15:52
咩學校禁猛呀!
唔叫法師去區鬼!
作者: 最愛*羅    時間: 22-11-2008 17:35
這學校是否在香港可以說嗎@@?
是否仍健在??
作者: yiiyk    時間: 22-11-2008 19:10
E家讀緊=_="

不過咁大既土地拆左好多設施"

得返教學樓"口"

現正宿舍位置 係 我地S班之地

=V="陰森既地方變成左一個超大花園"
作者: yiiyk    時間: 22-11-2008 19:34
  第16位(古老秘道)(我在場)
以前學校分為兩個教學樓...一個係平常人所讀既班(A~D班)一個係天才班(S班)

我係S班既學生(只有5人)

以前在那個教學樓..有著很多開心的回憶.....可惜現在拆了.........

1973年學校落成...

1975年正式創校

當時的圖則..有著一個迷(S班教學樓 底部有一條 全長9700KM..的不明渠道)

校長不為意..以為只是那些..去水渠...

2002年發生了一件怪事

我們校的小動物..起哄..一直跑到S班教學樓

不斷叫著...校長以為牠們瘋了

我們S班有一位同學說:"牠們的反常可能有重大的發現"

校長不理他....

直到2004年學校擴建...

施工的人掘穿地表

叫道:"這是什麼??"

那同學說著"牆身的圖案...文字......"

他在讀那些文字.."那世界開創的道路...在此一次償還.....所有文明將比超古代文明所吞噬....."

圖案我看不清楚 =_=""|

不過可以知道 LO MA PO NK LKO LAOSK<< UW. KSM XAW  = 100億年後會粉碎

放心大家..地球粉碎我地死曬""

~.~ 已交由古代文明事務組處理

那些字是"以前的世界通用文字 ...世界文"

作者: 10293847    時間: 22-11-2008 20:23
好猛鬼喎(第17位最恐怖).....你仲讀..唔驚咩...?
作者: 流刃若火    時間: 22-11-2008 20:51
我覺得好「真」呀~..
作者: yiiyk    時間: 22-11-2008 23:25
請樓上唔好搞事..."

你覺得假我倒是無所謂^^"

不過..你唔可以否定存在^^"|

回返#17
首先多謝支持先^^"

第17位果個呢係親身經歷黎=_=""|

好恐怖..不過至於點解重係果到讀呢

我都唔知..不過我好鍾意呢到^^"
作者: 月祭_+    時間: 23-11-2008 09:44
樓主越講 我越想見識下
你間學校d怪事 有日本鬼故咁正
期待更新
作者: yiiyk    時間: 23-11-2008 11:53
-V-" 怪事係多

不過有 70%都唔知真定假=_=

不過我本人覺得假多過真-v-"

多謝支持^^"
作者: yiiyk    時間: 23-11-2008 12:08
第15位(靈魂禮堂)

此事發生於2008年5月17日

當時考試....

禮堂本應是潔淨的地方

為何有怪事出現?

我閱讀了古代地圖

再用現在的地圖比較....

禮堂位置在當時一個墳墓

....聽說當時因太猛所以拆了...

過了那麼多的歲月比人淡忘了:

禮堂發生了什麼事呢???

禮堂分開2邊...我叫它們..一分和二分

當時考試其間

一分和二分一起掉下大鋼板

無人受傷

燈全熄滅

發出斯吼聲

燈光開了一會

天花../...

有一個同學上吊了

像是比獅子爪過的樣子

死狀異常恐怖.........

此未能證實(可信 : 20% )
作者: gigiderek    時間: 23-11-2008 22:24
今年08年.樓主先16歲..第17件案係02年.樓主10歲讀中學?
仲話親身經歷 無花無假..
作者: 月祭_+    時間: 24-11-2008 12:09
第15位有d奇怪 無啦啦吊左上去
作者: 幻后    時間: 24-11-2008 19:11
你可唔可以影下石像張相,or其他你講到咁勁既相(例如個咩鬼魚缸)
冇相為證始終0%可信
加上你講到有d成199x年咁你點樣親身經歷呢?
你讀左間野成1x年?
s班?5個人?
留班入到你講既S班就唔算唔出奇既,
但係,
我唔相信有學校係5個人為一班
加上樓主連校名一粒字,
同邊區都唔講,
真的太可疑了
不過放心,
呢個區係比作文傢~
加油努力作埋佢啦^_^
作者: 惡搞小惡魔    時間: 24-11-2008 22:55
當你信個故仔既時候,你就唔會有懷疑,而你聽完故仔後有所懷疑既話,就證明你唔信~

既然都唔信既話又何必再問呢

信既話就唔會理佢真家假~因為呢個只係故仔
作者: hk021178    時間: 24-11-2008 23:42
攸作緊故仔就認啦--
據我所知,香港冇咩中學會同古代文明/有古代文字/有世界文既遺址羅
講故仔冇人怪你
but你講緊故仔but又吹水講你真人真事,真係令人好黑人憎
作者: Y•Kuen    時間: 25-11-2008 12:20
我之前讀果間都有一個
不過內容一般 所以唔講了
樓主分享的 唔錯
作者: sacps041127    時間: 26-11-2008 10:51
這些鬼故事都是學校的傳言吧
作者: pinky~    時間: 26-11-2008 13:56
間學校都好猛..咁多怪野
作者: KuEn權    時間: 3-12-2008 18:34
標題: 回復 29# 的帖子
咁一定有上報紙啦..'' 08年5月17
作者: dentistt    時間: 7-12-2008 22:10
站於 故仔角道ok ga~~
不過如果係真ga話~
學校 香港嗎??
不過你說過的時間好似唔文合wo~~
你錦早讀中學?!
or 你學校係 一條龍?
作者: 豪BE    時間: 8-12-2008 21:27
開頭睇左20同19就有少少信
但越睇我就越覺的離奇,,,
覺得唔係咁可信
作者: •真心相待•    時間: 10-12-2008 11:56
開頭既20數落去都信....

後尾扯到去..古代遺址,文明=口=!!
有無咁既可能呀??

有既話一早比人發現啦[[bao_27]]
作者: changchunyin    時間: 10-12-2008 16:22
wow都幾恐佈.....
作者: tommy60413856    時間: 16-12-2008 20:32
HK 冇中校係甘大的...大學都冇..so 99%唔係hk的...話明天才10就中學有咩出奇?
作者: [Moment]MInG    時間: 16-12-2008 23:17
作者: 峰滅者    時間: 17-12-2008 12:46
回一回[[m68]]
作者: 黑天使•暗靈    時間: 17-12-2008 12:56
你點會有學校舊時既地圖--?
而且工人整學校會比你地在場--?
同埋正常邊間學校會o係石像到刻d咁既字--?
有石像已經少見
學校既石像仲要刻d咁既字會唔會太怪異呢--??
這是邪教學校嗎--?
而且d事都好似唔係你識既人就係你本人咁既--"
(不過同一間學校識既唔出奇既@v@)

如果係真既點解唔講下係唔係香港丫...
係既又係邊區呀/w\
又唔係要你講名>"<

雖然唔可以話佢講既一定係假
不過本人覺得佢講d野既疑點真係多過頭--"

就好似考試期間天花掉下有死人出現....
咁既事都唔報警....?
報左就一定有記者
咁既話一定好轟動架喎!!!
仲要2008年....
此未能證實(可信 : 20% )
考試會無人--?
有人既話又點會未能證實....?
肯定連1%都無--"

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://thmlarticle81www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2