查看: 3099|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉貼] 聽恐怖熱線出事!唔好亂應人呀...

她叫heidi,有一晚她又好如常咁聽恐怖熱線,平時佢慣左一路聽一路同男朋友傾電話,點知個晚佢阿媽唔俾佢傾,要佢早d訓,於是佢就偷偷地轉用耳筒繼續聽...

聽聽下差不多訓著個陣,佢開始聽到d尖叫聲,佢以為係恐怖熱線的background music(聽過的人應該明恐怖熱線係keep住有d嚇人音樂),但佢發覺有唔對路,因為主持人明明講緊無聊野,但沒理由背景音樂聲會大過佢地把聲,諗住熄機,突然左耳好似聽到有人嗌佢個名,佢嚇左一嚇,跟住左耳同右耳聽到的聲音就完全唔同...

右耳繼續係主持人講野,但左耳就有把女聲依依哦哦,仲不停鬧heidi,講左句:你仲咩唔理我呀...heidi驚得滯,就熄機啦,一熄機就有人好大力拍窗,(但她住十幾樓),問:做咩唔救我呀...嚇到佢唔敢張開眼...成晚都不停有人拍窗,到第二朝沒聲,佢就望下啦,成個窗俾人用指甲劃花哂.....佢地屋企請左個法師去睇睇,之後就風平浪靜...

點知一年後,我地成班去BBQ個陣,見到heidi自言自語,但她話自己同緊人傾計,我地以為佢整古我地,就沒理佢,突然佢面都白哂,話佢眼前個女仔突然消失,消失之前同heidi講,一年前已經搵過heidi,佢係係度死...

我地即刻執野走,出返港島,突然聽到有人嗌heidi,heidi一擰轉頭就嘔白泡,仲不停口嗡嗡話:你終於應我,你終於應我.....之後佢屋企人接走左佢,隔左一排,佢就沒事,但從此食齋,而且一到果個女鬼的死忌就要離開香港喎...問返佢,佢話d大師話係恐怖熱線的頻率,令d冤魂搵到生人黎纏住...

唔好亂應人呀....
回復

恐怖熱線 我記得有幾次中左招
幾得有次話 有個死左ge女人打左上去
嘩 幾恐怖牙.v.
回復 支持 反對

恐怖熱線沒有了"
不用怕[[onion_40]]
回復 支持 反對

講真~
夜媽媽仲開d咁既節目
想唔多事發生都難
回復 支持 反對

= =我先唔會開呀我都好淆[[yoyo_115]]
回復 支持 反對

.....我便不信了,沒可能吧.

聽眾如果已經如此奇異,怎看不到報紙說那些主持的怪事?
回復 支持 反對

係幾恐怖既~
但關"唔好亂應人"咩事= =??
回復 支持 反對

個d大多都是吹牛昆人姐
回復 支持 反對

宜家冇恐怖熱線=V=只有極道恐怖熱線=3=
回復 支持 反對

不過點解咁恐怖報紙都冇乜提GA- -?

同埋好似同個主題冇關--
回復 支持 反對