查看: 1504|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 黑色星期天

想聽的入來

http://hk.geocities.com/iouleslie/song_26.htm

只是4分鐘[[bao_29]] [[bao_29]] 聽完之後都唔知佢唱咩..聽唔明....一d都唔恐怖

真的好想聽下40mins

回下~一齊討論心得
回復

嘩...你咁衰咖...上次我討論見無人貼link,我自己搵黎聽!!!!!本來我都想分享比大家,但呢d禁歌o既野,唔好亂咁貼出黎!!!!!編輯  del左條link佢啦!!!想聽自己去搵!!!!![[bao_34]]
回復 支持 反對

是但喇^^'' 樓住可能想同人分享下姐 加上大家都想見識一下^^ 咪比佢Post出泥都無咩咁大既影響 仲有 希望第一次聽既人兄 記得唔好開咁大聲 因為隻歌會令你 有小小想自殺[不過殺傷力好低] 男人唱個個仲勁... 係聽過黑色星期天[男唱]既人係[無一個唔自殺][[bao_35]]
回復 支持 反對

原帖由 臭倫 於 10-7-2008 19:11 發表
嘩...你咁衰咖...上次我討論見無人貼link,我自己搵黎聽!!!!!本來我都想分享比大家,但呢d禁歌o既野,唔好亂咁貼出黎!!!!!編輯  del左條link佢啦!!!想聽自己去搵!!!!![]

你唔洗咁怕,話禁歌,係禁,禁到網上周圍有得單
而且要聽冇人阻到你,唔聽都冇人逼到你

首歌本來旋律就有小小扭曲
同埋首歌好似關於怨D野 -.-個內容
首歌既恐怖程度應該係受你既心理影響

覺得唔恐怖既,可以試下我既方法,會恐怖d

(想死勿亂試,好奇,心理冇咩事先好試,我唔想害人[[yoyo_148]])

首先
1.睇左首歌既背景
2. 再月睇佢首歌內容(佢想表達既)
3.細心聽旋律
4.再聽下歌手把聲
5.想表達野果種感覺
6.開大聲小小聽

所以我覺得意志堅定既人,係無事
不過岩岩見到有人話係催眠效果,咁就唔敢講
因為係催眠既話意志堅定都有危險[[m117]]
所以我勸各位心理有壓力,明知自己心理狀態唔好既,唔好咁沉迷呢首歌
唔想死既話都沒好去試埋聽咩正版,加埋車聲配合到最好催眠效果咁啦[[m529]]

PS.求其聽冇感覺都係正常! 細心欣賞音樂,要欣賞旋律,聽下人地想表達既野啦!

廢事打多次...[[yoyo_149]]

回復 支持 反對

=.=
我都聽過-,-
因為都唔知佢唱乜 so冇乜野既-,-
回復 支持 反對

d人話男唱會好想自殺~~可唔可以俾條link我聽下-3-????[[bao_48]]
回復 支持 反對

哇.....聽聽下"頂"左出黎,嚇到我,真係想死咁.....講真
回復 支持 反對

原帖由 小丑o) 於 13-7-2008 05:46 發表

你唔洗咁怕,話禁歌,係禁,禁到網上周圍有得單
而且要聽冇人阻到你,唔聽都冇人逼到你

首歌本來旋律就有小小扭曲
同埋首歌好似關於怨D野 -.-個內容
首歌既恐怖程度應該係受你既心理影響

覺得唔恐怖既,可 ...

我唔係怕=口=係覺得想聽可以自己搜尋,我覺得咁樣擺出黎唔係咁好姐!!!我都聽過=口=我無怕囉*v*
回復 支持 反對

唔該哂唔該哂唔該哂唔該哂唔該哂唔該哂唔該哂唔該哂

喂,都ok wo....都好好廳........
正呀.....
我比一個正字你........
回復 支持 反對

唔係掛[[onion_50]] 聽左會想自殺?雖然我想聽...不過又唔敢聽[[onion_50]]
回復 支持 反對