打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新Game測試員計劃 - 會員意見發表

個計劃好差 因為冇我份寫XD

其實係差既  而指差係指差在 game評做得唔夠詳細

或者小緊d自己親身玩後既一d"心得"

就例如睇game書而靜係知有隻game不知詳情咁解~

所以心得係好強大既存在~@_@
回復

原帖由 JSN 於 7-11-2008 12:40 發表
邊個投很差@@?
拖佢出黎斬!!!

冇錯 就係本大爺有份投其中既聖神一票XD

其實唔一定要一定新game 舊game is ok~到係果句喇 心得係最重要同吸引人玩既強大存在~

提外~重記唔記得我~夜神是也XDD(石外)
回復

查實我對新game測試團 有第2步計劃既想法~
重點係放落 親身體驗完既 詳盡"個人"玩後感~
第1步好成功做左介紹 但係有d朋友睇左又想進一步了解隻game 但係又想睇下人地對隻game點講
第2步計劃想法就係為此而生
有冇人十卜個計劃?
回復

我意思係為更加深入既感想  即係唔係為左post介紹 而係測試員真係比時間同心機去玩e隻game既感想~
回復

其實我係嘟-zone派黎既~.~
我寫期期書都係抄呢到嫁(汗

要比d真係想玩既lo..
唔係比我地呢d所謂既測試員去試...
其實測試員呢個計劃有咩用??
人人都測試得遊戲嫁la...(有錯嗎?
有d人真係鐘意隻野...咁就長玩d...
...
leongkwam 發表於 11-2-2009 13:10

我指既唔同遊戲介紹  遊遽介紹就正如你所講既一樣 要快要新為重點.
而我所講既深入係實際內容既深入,當然我知個個測試員到未必會咁岩玩到果隻game,
測試員亦到唔係萬能,就例如我e家玩緊石器時代2:要達成條件有幾項,
第一:必屬對隻game有愛(啥?
第二:真係比時間去了解遊戲,
第三:要有責任心去報導~
第四:必須為cb/ccb遊戲
(條件有加減空間~實際情況因應市場調查XD)

我除左係新game測試團發出遊戲介紹外,我更加係石器時代2個版發出好多心得同內容,
如果遊戲本身係ob緊既話 大部份人到有得玩咁寫第2部份既計劃係冇意思,
當然我唔知版與版之間可唔可以做到"誇"版合作~
如果真係可以做得到 我覺得e個計劃可以去嚐試討論~
回復

話雖誇版 但係兩邊亦到係分開管理 e家到係紙上談兵既者  我個人諗法就係
某人於新game測試團post某封測game介紹
於介紹的當版發出夠某個數的遊戲深入介紹
就可以得到當版的版主作為加分獎勵以視讚許~

當然條件可以再拾拾  最緊要有冇可行性既討論空間先

差d唔記得講做e個計劃既目的tim= =

e個計劃既目的係比d對某隻遊戲有興趣,但係想更加知道各方面既資訊既人用
另一項就係吸引更加多既人流進入各個版區  我覺得真係食神槓掂架啵~
回復

主腦好似大左dXDD

回樓上:web game唔似幾年前咁悶  e家好多web game到好好玩  當然可以介紹喇
註:什麼機械人大戰果d就唔算= =
註2:一定要係代理商代理果d先可以接受~
回復