查看: 1626|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我發現左一個問題~多數的第三者都係你的好朋友

我d朋友成日同女朋友嘈都係因為有第三者的出現 搞到大家冷戰
但係我發現通常第三者的人多數都係自己最好的好朋友 ~
照我自己的分析 分析到3個問題:
第1: 你地一齊個時 自己唔夠膽同對方傾計而會叫你最好的朋友幫你表達
第2: 你自己可能唔會知道對方係鍾意d咩~ 就會叫你最好的朋友幫你問下對方~ 搞到你最好的朋友會早過你自己知道
第3:多數人同自己的男/女朋友 嘈     對方多數會搵你最好的朋友傾訴~ 因為大家都會認為佢係最清楚自己既人
所以 以上的分析就係可以表達到點解多數的第三者都會係自己的最好朋友~
(這只是我個人的意見~ 如有唔同意見~可以表達~ 多謝大家支持)
單選投票, 共有 28 人參與投票

投票已經結束

78.57% (22)
21.43% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

有時真係 !!

有時第3者就係好好既朋友...

so真係失去左一次 , 真係超傷!!
回復

多數都係既
你自己唔夠膽...咪叫你fd幫你講
跟住講講下   產生左感情出黎
有時都係例外既
你既女朋友真係鐘意你
所以唔會出賣你
不過而家咁既環境...好少有架啦
回復

第1: 你地一齊個時 自己唔夠膽同對方傾計而會叫你最好的朋友幫你表達
第2: 你自己可能唔會知道對方係鍾意d咩~ 就會叫你最好的朋友幫你問下對方~ 搞到你最好的朋友會早過你自己知道
第3:多數人同自己的男/女朋友 嘈     對方多數會搵你最好的朋友傾訴~ 因為大家都會認為佢係最清楚自己既人

第一, 一齊左都唔夠膽同佢傾計? 唔好咁怕羞啦,,男仔過份怕羞膽小成不了事,, 除非個女仔鍾意d細膽男仔

第二, 呢個情況係拍拖之前既事吧, 如果係拍拖前既話, 雖然係冇品, 但係都阻止唔到第二個人同你追同一個女仔, 咁就唔叫第三者啦~   至於如果係拍緊拖既話,,  連自己女朋友鍾意d咩都唔夠膽問\口/ 抵打,, 個女仔俾人搶走左都好正常!!!   點解你唔自己放膽去問呢?

第三, 呢個原因我同意,, 但係女朋友唔係"等住俾人搶走的",, 你都要做d野令女朋友願意留係你身邊先係,, 對方鍾意你多於其他人好多好多倍,, 打風都打唔走佢啦~~   同對方嗌少d交,,, 少d唔開心野啦wor~ 仲洗咩成日搵最好既朋友談心呢!!

第四, 第三者的出現, 唔係自己男/女朋友花心, 就係自己唔好,,
如果對方係花心既就冇辦法啦,
如果自己冇好好捉實佢, 自己冇帶俾對方快樂, 對方先會走吧,
唔好怪人地搶走自己男/女朋友,
應該怪自己冇好好留意自己男/女朋友,, 搞到對方俾人搶走左, 走埋先知  (這邊的留意不等於監視
仲有另一個可能性既,, 就係同對方唔夾,, 對方在外面找到比你更有feel的人, 感覺更強烈的人,,
咁呢d就叫命運, 叫緣份,, 勉強不來嚕
回復

有女友都會比fd 搶左呀呢你地..
回復

我前排就有呢個經驗..
我岩岩同條女分左手..
我個fd就即刻乘虛而入..
回復

我只係試過飛左條女
比d fd執2攤咋
回復

fd係第三者點都係會傷得重啲...
比我真係打佢..= =v哈
回復

haha 我同我條女第一次分手 係因為我個fd係到搞破壞@_@
搞清楚之後 就一齊返   ~ 個條友仔真係好想打佢~_~
回復

我前排就有呢個經驗..
我岩岩同條女分左手..
我個fd就即刻乘虛而入..
ah誠乂 發表於 7-6-2009 12:16

咁就唔係第三者啦-口-
都分左手嚕
回復