打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 如果現在 Online Game,出這設定,你們覺得會不會好難玩?

回復 22# 有可能

EQ從來都沒失敗過,EQ係一隻絕對受歡迎+多人玩既GAME。
我地話死左要汁番條屍,並唔係你念果隻,係死左,你冇哂裝備,D血,防都好低,要慢慢小小心心去番你死果度,汁番所有裝備去著,而D裝備人地係汁唔度,不過冇品既人可以拖走人地條屍等人汁唔到,不過好少係EQ發生過,唔知係咪外國人有品D,EQ呢隻外國遊戲,好少發生拖走人條屍既事,幫人汁屍就多。
EQ係一隻非常出色既遊戲,一隻解一個高難度任務,都要出動到成個公會,數百人,一齊打地城咁打先解到,而且EQ又冇咩外掛或BUG比人用(定係冇人用)一大班人一齊打BOSS,打唔贏死哂,又傾下點打。
佢地一個公會去打地城係一定唔可以全滅,如果唔係就汁唔到屍,一定要有D祭C未死,幫手復活,如果唔係好大獲。唔似得而家D GAME,死左扣經,成個人送番城度,冇事,EQ咁先有趣味,有挑戰性,而家D人死一次扣一扣經就粗口出哂,比呢D人玩EQ實好大件事,分分鍾打爆機。
汁屍系統好似魔獸咁,不過魔獸係以靈魂型式汁屍,D怪係你未復活之前打你唔到,EQ就係活人去汁,D怪打到你。
EQ1唔知有冇汁到,但係就肯定出左EQ2,難度冇EQ1咁難,好多任務變左1,2個小隊就打到,唔似以前要出動幾百人去打。另外EQ2而家D祭C補血可以企係付近,唔似EQ1要企係第2間房度補(因為你唔知度隻BOSS見唔見度隻祭C,所以一定要企遠D。但EQ2就可以大約知隻BOSS會唔會打到隻補C。

講起要GM汁屍,傳說中魔獸曾經有人走左落一個已經關閉左既ZONE度,攪到死左係入面,要GM幫佢汁番先汁到,個GM仲話佢唔好比咁多麻煩佢>.<",至於點解入到個關左既ZONE,我就唔知,始終係傳說。

呢個系統唔係咁岩係亞洲地區用,因為亞洲人普遍生活急速,咩都要求方便,一步登天,所以呢D難既系統唔係咁岩係亞洲地區推出,始終比較少人有耐性玩,反而係外國幾受歡迎。
不過魔獸出左後,D任務提示多左,D系統易左,D人慢慢習慣左容易,所以都少左人鍾意EQ呢D咁既GAME,始終習慣左方便,好難行番D難既路。
回復

好明顯講緊diablo2 啦  ,  4 樓講個係diablo2 入面個專家級
回復

好似有隻game 叫神泣, 開人會比你揀模式....

揀左死亡模式(最難) 既話死左會delete 人物= =

不過練果陣相 ...
。新月。 發表於 4-7-2010 02:40

死左會DEL人就誇張左啲.

不過正常黎講eq 果個系統真係好吸引..

真係希望暑假有隻咁既game比我過日晨..

你暑假之後出我都要讀書啦唉....
回復

如果Online Game,出這設定,你們覺得會不會好難玩?

設定
當人物死了之後, (空身狀態)
裝備,金錢一起掉出
( ...
kafu1234 發表於 15-6-2010 10:08

依個模式會比人淘汰就係因為唔可行...
就用返樓主EQ依隻遊戲做例子,
如果GM唔幫手,因係咪代表嗰一百幾個人要重新開始玩過
就係因為依一種模式會出現更多嘅麻煩,所以新出嘅遊戲先會淘汰咗依個模式
回復

回復 34# Kaze''
就係因為而家d人咩都要快,咩都要簡單,咩都怕麻煩,所以先至少人玩,但唔代表呢種模式係唔店!@@
回復

咁咪即係好似diabloII,不過佢一間房得8個人,而且出入房會比返條c你= =
不過成大半個server d人都執唔到條c,真係笑左= =
回復

回復 5# qkhk007

哈哈哈哈
回復

依個模式會比人淘汰就係因為唔可行...
就用返樓主EQ依隻遊戲做例子,
如果GM唔幫手,因係咪代表嗰一百幾個 ...
Kaze'' 發表於 9-7-2010 14:12

佢個傳說應該係十年都唔會發生一次..
所以我覺得係可行
回復

如果 暗黑破壞神 演變成 依家D OLG 應該好有趣
即係WAR 變WOW ,可能暴雪有考慮過:lol

加上玩D2天梯模式D人都係用個精神去玩,一季之後就會洗白,奇就奇在D人仲會繼續玩落去...
亦都有 專家模式,死後裝備爆出(爆裝)同用唔番人物,但可以開第2個人物去死亡處拿回裝備繼續拼殺)
回復

呢個係D2既系統黎架wo.v.
回復