查看: 2922|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家係點樣認識2次元!?..

我記得我就係中1果陣..
其實果陣真係唔會去睇咩動漫.漫畫..
見d同學係到睇孤忍.[之前好多人都係咁叫...印象]
就問d fd借黎睇下...點知睇到d畫風..好怪.
俾人打到眼水鼻涕出哂黎.
[有印象某集有一幕係咁的]
.睇到都唔舒服唔想睇
好奇怪點解d同學咁鐘意睇-_-
之後另一位同學借左第2種既漫畫番學睇..
d人都係咁問佢借..話咸書黎
當然果陣細個都想睇:lol
叫做[魔法老師]
記得自己好好奇
睇左幾頁..唔耐煩想直接睇d H野....''
專登飛到d有野睇既頁數....
睇哂覺得唔錯..心諗有冇動畫嫁...
漫畫睇到好唔舒服...番屋企狂上網搵...
記得就搵到第1季出黎睇...又係想睇H野係咁飛飛飛..
點知飛左幾集都冇.....
索性重頭睇哂佢..咁一定有....
之後俾d劇情吸引住...睇哂佢..咁就開始入坑.....

仲記得自己唔鐘意火影..點知暑假又走去煲哂果百幾集-_-''
又覺得唔錯唔錯..越睇越多~"

你地又係點呢0_0

我諗都係好多人睇熱血少年動漫畫開始0_
之後就開始入坑
回復

我:在中一時,是看到論壇中的會員用這種 (萌)畫風吸引的頭像、圖片,才令我開始想進入二次元世界。 (奇怪的是,我小弟也經歷過這種時期,他卻沒有進入二次元世界的意慾)
回復 支持 反對

小五己經開始接觸,早己忘記如何認識鳥(´・ω・`)

回復 支持 反對

成日聽到F/Z個名,又唔知咩來
試下睇,睇下睇下睇上癮
之後係咁搵來睇
回復 支持 反對

我的妹妹哪有這麼可愛吸引了我

小1已經睇緊火影,睇到中2停左

見到有人拍片用俺妹做BGM(之前唔知,覺得首歌好熟,原來未聽過)

咁我就問條友BGM係咩,原來係俺妹,咁就開始睇,之後同學叫我睇呢個又呢個

睇左1年
回復 支持 反對

啟萌作是 ちっちゃな雪使シュガ(小小雪使Sugar)とぴたテン(迷糊天使  港譯「天使.愛.美紗」)
簡單來說老衲的啟萌老師是コゲどんぼ(´,_ゝ`)
三色台是幫兇就是(´,_ゝ`)
說回來ぴたテン的CV陣(´,_ゝ`)
釘宮+田村+美雪
Q:そんなCVで大丈夫が?
A:大丈夫だ、問題ない
回復 支持 反對

一幅惡搞圖..
回復 支持 反對

我真正開始追動畫就係 中二定中三果陣睇左 三色台 既死神之後 開始 上網睇了== 結果追完一套又搵第二套去睇@O@
回復 支持 反對

中學開始有睇動畫 但唔係幾常睇(例如幾個月先一套咁)
之後今年暑假無野做就開始追番之前想睇果D-_-點知一路睇睇睇睇左好多套入深坑
回復 支持 反對

引我入去的是fate/stay night隻可愛的伊利亞
回復 支持 反對